30 Mart 2014 Pazar

Doraemon Çılgınlığı


Muhtemelen hepinize tanıdık geliyordur ''Doraemon'' ismi. Disney Channel'da yeni yayınlanmaya başlayan bir anime bu. Mutlaka küçük kardeşiniz veya komşu çocuğu izlerken görmüşsünüzdür. Ne yalan söyleyeyim sıkı takipçisiyim bu dizinin. İnsan kendini öyle kaptırıyor ki!



Doraemon'un hikayesi ise şöyle; Yıl 2112, insanlara yardım amaçlı kedi robotlar yapılıyor. Doraemon da bu robotlardan biri. Fakat üretildiği sırada bir karışıklık oluyor ve Doraemon insan gibi davranmaya başlıyor. Böylece diğer robotlarca dışlanıyor. Özel bir sınıfta eğitim görüyor.

Dizinin sonrasını pek izleyemesem de anladığım kadarıyla Doraemon'un kulaklarını bir fare kemiriyor. Kulaklarını bandaja alan kedicik bir süre sonra bandajı açıyor ve kulaklarının olmadığını görüyor. Sonra o kadar ağlıyor ki sarı boyalı rengi akıyor ve maviye dönüyor...


Şanssız Doraemon'umuz geçmişe dönerek Nobita isimli bir çocukla arkadaş oluyor. Dizi, Doraemon, Nobita ve Nobita'nın arkadaşları arasında geçen eğlenceli olayları anlatıyor.

''Bunun neresi çılgınlık?'' diye düşünmüş olabilirsiniz. Gelin bir de Kore ve Japonya'ya bakalım...

Bu iki Asya ülkesinde anime karakterlerinin olmadığı eşyaları bulmak biraz zor olsa gerek. Bardaklarda, maskelerde, Line stickerlarında, süt kutularında bile Doraemon var! Umarım bu tatlı çılgınlık biraz daha sürer...





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder