4 Nisan 2014 Cuma

Koreli Kızlar Çok Mu Güzel?


Çoğumuzun taparcasına sevdiği Koreli erkekler değil bu seferki konu. Koreli kızlar... Dışardan harika yaratıklarmış gibi görünen, yanında yürürken bile kendinizi çirkin hisettiren kızlar acaba gerçekten güzeller  mi?                                                                                                                                                          

Bir kaç aydır 'Koreli Kızlar' hakkında araştırma yapıyorum. Muhtemelen bir kaçınızın sevdiği Koreli güzel vardır. -Mesela benimki Jun Ji Hyun ^.^ - Fakat onların sırf güzel görünmek için ne yaptıklarını bir bilseniz...


Estetik                                                                                                                                          

 Türkiye'de ve diğer ülkelerde gençler araba almak, geziye çıkmak veya istedikleri herhangi bir şeyi almak için para biriktirirken, Koreli gençler estetik için para biriktiriyorlar. Başlıkta 'Kızlar' yazmış olmama rağmen  Erkekler de estetiğe büyük ilgi gösteriyor. Sırf küçük kusurlarını kapatıp güzel gözükmek için onlarca kez bıçak altına yatıyorlar.                                                                                                                              




      Makyaj                                                                                                                                                        
Kore'de kozmetik ürünleri çok ucuzdur. Çünkü çok fazla kullanılıyor. Dünyanın 1 numaralı kozmetik tüketicileri. Estetikte olduğu gibi erkekler de makyaj yapıyor. Seul sokaklarında makyajsız yürümek imkansız gibi. Hatta o kadar profesyonelce makyaj yapıyorlar ki bir erkeği kıza dönüştürebiliyorlar!                            


                                                                                                                       
Marka Takıntısı                                                                                                                       
Yine iki cinsin de ortak özelliklerinden marka takıntısı. Bu sadece Kore'ye has değil. Tüm dünyada var bu takıntı... Erkeklerin arasında çok önemsenmese de Koreli kızlar hemcinslerinin giydiği en küçük şeye bile dikkat eder -aslında bunu tüm kadınlar yapıyor- Seul'de marka giymemek utanç kaynağıdır.                                     
Kilo                                                                                                                                       
Koreli kızcağızlar çıtı pıtı görünümlerini kolay elde etmiyorlar. Sıkı diyetler, yorucu sporlar... Kore'de 45 kilonun üzerindekiler 'şişman' olarak kabul ediliyor -o zaman ben obez oluyorum- Düşünebiliyor musunuz?

 

Irkçılık                                                                                                                                      
Aslında Japonya ve Çin'de de çok yapılan bir şeydir bu ırkçılık. Çekikistanlarımız büyük, renkli gözlüleri kendi ülkelerinde görünce hem şaşırıyorlar hem de küçümseyerek bakıyorlar. Okuduğum yazılardan birinde Kore'ye giden yabancı kız bunu deneyimlemiş. Farklı ırkları yermelerinin en büyük sebebi kıskanmalarıymış! Kendilerini 'çekik' oldukları için beğenmiyormuş garibanlar. Bir bilseler buradaki herkesin çekik olmak  istediğini...                                                                                                                                                
                                                                                      
                             
 

Okuduğunuz gibi Kore dizi/filmlerinde gördüğümüz mükemmel kızlar, mükemmel olmak için kendilerine nice işkenceler çektiriyorlar... Kendinizi onlarla kıyaslamayı kesin artık!                                                                 
Bu yazı Koreliler'i aşağılamak için değil, nesil gençlerinin dış görünüme verdiği çılgınca önemi vurgulamak ve Türk kızlarının kendilerini dramalarda gördükleri kızlarla karşılaştırmamaları için yazılmıştır.





4 yorum:

  1. hmm enteresan !! ama makyajdan sonra harika oluyorlar açıkcası:P

    YanıtlaSil
  2. bu arada neden renkli gözlü çok az kişi var.Şu ana kadar seğretiğim onca kore dizisinde sadece kahverengi gözlüler vardı.ÇOK TUHAF!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genetikleri, ataları ve yaşadıkları ortamlardan kaynaklanıyor... Tabii çok az da renkli göze yakın olanları var; Go Ara, Seo Kang Joon...

      Sil
  3. bu arada neden renkli gözlü çok az kişi var.Şu ana kadar seğretiğim onca kore dizisinde sadece kahverengi gözlüler vardı.ÇOK TUHAF!!!!!!

    YanıtlaSil