25 Şubat 2017 Cumartesi

Goblin Gelini Olmak


                                          


ji eun tak ile ilgili görsel sonucu

                          
Bildiğiniz gibi Goblin Gelini olmak kolay değil. Ji Eun Tak'a dizi boyunca özendik, yakışıklı adamlarla aynı evde gününü gün ediyor diye ama gerçekten öyle miydi? Öncelikle bu yazıda spoiler olacak o yüzden Goblin dizisini izlemeyenleri izlemeye davet ediyorum... Emin olun pişman olmayacaksınız hatta hayatınızı değiştirebilecek Kore Dizileri'nden biri. Finalden sonra tüm OST'ları dinleyerek boş boş duvarı izliyorsunuz. Neyse, hadi başlayalım!!!




OST'lar arasında en bisevdiğim okurken dinlerseniz çok mutlu olurum^^

1) Hayaletleri Görmek                                                                          

Ghost Squad başta rahatsız edici olsa da dizi ilerledikçe aslında isteklerinin masum olduğunu anlıyoruz. Ölmeden önce istediği son şeyi yapamayan insanların çare olarak onları görebilen Goblin Gelini'nin peşine takılıp son isteklerini ona yaptırmak istediklerini anlıyoruz. Tabii Eun Takcığımız kırabilir mi kendisinden istekte bulunanları? Hepsine yardımcı olmaya çalışıyor <3



2) Annenin Ölmesi, Cadı Teyzenin Yanında Kalmak                      
                   
  Küçük Ji Eun Tak eve gelir. Salonda oturan annesine İngilizce sınavından yüksek not aldığını anlatır. Daha sonra annesinin önündeki pastayı fark eder. Kendi doğum günü olduğunu hatırlar ama annesi ağlamaktadır ve Eun Tak'a ''Gerçekten hayaletleri görebiliyormuşsun...'' der. Küçük kız annesinin öldüğünü o an anlar, o da ağlamaya başlar. Annesi kızına yaşlı teyzeyi bulmasını, onunla birlikte hastaneye gitmesini söyler. Bir de dışarsının soğuk olduğunu ve atkısını takmayı unutmaması konusunda uyarır... 

  Peki Eun Tak hayaletleri görüyor da neden annesinin hayaletini göremiyordu? Cevap basit; annesinin son dileği kızını görmekti ve bunu gerçekleştirmişti. O yüzden gözü arkada kalmadan diğer tarafa gidebildi.                                                                                                                                            
     Annesiz kalan Eun Tak, teyzesiyle yaşamaya başlar ama teyzesi ona hizmetçi gibi davranmaktadır. Amacı Eun Tak'a annesinden kalan mirası ele geçirip onu kapı dışarı etmektir. Bu yüzden yeğenini hiç sevmez. Okula giderken kendine ters cevap verdiğinden kızcağızın kafasına pirinç kasesi bile fırlatmışlığı vardır!!


3) Azrail'den Kaçmak                                                                          


Eun Tak, aslında hiç doğmamalıydı. Annesi hamileyken bir araba kazasında ölüyordu ancak Goblin gelip annesini kurtarmıştı. Bir faninin yaşamına müdahale eden Goblin, kızı bilmeden de olsa kendi gelini yapmıştı. İşte bu yüzden bizim Azrail, Eun Tak'ın peşini bırakmaz. Eun Tak bir 'Kayıp Ruh'tur. 

Doğduğu günden beri onu aramakta olan Azrail, annesinin öldüğü gün Kayıp Ruh'un yerini keşfeder. Eun Tak, Azrail'i görünce korkudan ne yapacağını bilemez ve zaten atkısı boynunda olmasına rağmen ''Atkım evde kalmış. Hemen gidip alayım!'' der. Azrail yemez tabii ;) 

Daha sonra Eun Tak'ın yanına gitmesi gereken yaşlı teyze durumu görür ve dokuz yaşındaki küçük kızı kurtarır. Ona çok uzağa gitmesini, böylece Azrail'in onu bulamayacağını tembih eder. Bilmezler ki 10 yıl sonra Azrail'le Kayıp Ruh ev arkadaşı olacak :D


4) Mum Üfleyince Goblin'in gelmesi                                                   

Dizi boyunca herkes bir kereliğine de olsa bunu denemiştin ^^ E madem bu kadar kolay geliyordu Goblin, 19 senedeir neredeydi? Tesadüf bu ya, annesi doğum gününde öldüğü için kızımız bir daha hiç doğum gününü kutlamaz fakat 19. yaş gününde yaşadığı hayat canına tak ettirmiştir. Her ne kadar inanmasa da küçük bir pasta ve mumlar alır. Üç tane dilek dileyip mumlarını üfler. Arkasını döndüğünde o da ne? Elinde Greçka çiçekleriyle yakışıklı bir adam durmakta. 

Daha sonra Goblin bu çiçekleri kıza uzatır. Eun Tak çok şaşkındır ve çiçeklerin ne anlama geldiğini sorar. Goblin de yanıtlar; ''Sevgili.'' 

Eun Tak öğrendi ya mum üfleyince koskoca adamın yanına geleceğini, bunu kendince bir oyuna çevirdi ve sürekli mum üfleyerek onu çağırdı. Başlarda oyun olsa da daha sonra gerçekten başının belaya girdiği zamanlarda bunu yapmaya devam etti. Bir mum nelere kadirmiş :)

5) Kanada'ya Gitmek                                                                              

      Quebec desek daha doğru olur sanırım... Goblinciğimiz kapılardan ışınlana ışınlana gezerken Eun Tak da peşine takılır ve kendini başka bir ülkede bulur. Henüz çocuk olan kızımız kendi kendine oyunlar oynar, şımarır. Goblin bu durumdan rahatsızmış gibi görünse de içten içe Eun Tak'tan hoşlanmaya başlar.  Quebec onların aşkının başkenti olacak, başkenti!!

6) Karahindiba Sevgisi                                                                                

Uçuşan tanecikler sihirmişcesine etrafa saçılırken Eun Tak onları izlemeye bayılır. Özellikle de görüş alanındaki kişi Goblin'se :) Genç bir kız için çok hoş bir manzara olmalı, değil mi?


7) Tavukçuda Yarı Zamanlı Çalışmak                                               


Teyzesinin zulmünden para kazanarak kurtulacağını düşünen Eun Tak hem okula gider hem de tavukçuda çalışmaya başlar. Zamanla patronuyla yakın arkadaş olurlar. Eh, tabii (spoiler) müstakbel görümceyle arayı iyi tutmak lazım :D


8) Kırmızı Atkı Takmak                                                                       


Gelinciğimizin annesinden geriye kalan tek şey işte bu atkı. Annesini her zaman yanında hissetmek istediğinden midir yoksa gerçekten üşüdüğünden mi bilmiyorum ama 10 yıl boyunca sadece bu kırmızı ve şirin atkıyı taktı. Yakışmıyor da değil hani...



9) Hava Durumundan Goblin'in Ruh Halini Anlayabilmek                
                        


Ne zaman yağmur yağsa Goblin'in üzüldüğünü anlar. Yağmurun şiddetine göre de ne kadar üzülmüş olabileceğini kendince hesaplar. Acaba bu yüzden mi sevmez yağmuru? Çoğu zaman Ajusshi'sinin neye üzüldüğüne anlam veremez. Ayrıca hep merak eder, mutlu olunca ne olduğunu... Yoksa kışın ortasında kiraz çiçeklerinin açıvermesi Goblin'in mutlu olduğuna dair bir işaret miydi?


10) Greçka Buketi                                                                                                            


Goblin'in özenle büyüttüğü greçkalarla kaplı geniş bir bahçesi vardır. Yukarıda da dediğim gibi ilk kez Eun Tak'la karşılaştıklarında elindeki 'Sevgili' anlamına gelen greçka buketini uzatır. O zamandan sonra Eun Tak için Greçkalar daha da anlamlı olmaya başlar. 



11) İnsanları Korumak                                                                                

Saldırıya uğrayan bir patron ya da kendinden yaşça büyükler tarafından sıkıştırılmış küçük bir çocuk mu var? Dan dan dan!!! Goblin Gelini kurtarır!!!! Her ne kadar küçük bir genç kız da olsa yeri gelince insanları korumaktan asla çekinmez... Kocaman bir kalbi olmalı <3


12) Kılıç'ı Görebilmek                                                                              

Ve tabii ki en büyük özelliği; Kılıç'ı görebilmek. Böylece Goblin Gelini olarak ona verilen görevi yerine getirecek yani Kılıç'ı yerinden çıkarıp Goblin'in sonsuz huzura kavuşmasını sağlayacaktır. 



İŞTEEE!!! Bir Goblin Gelin'i olunca nelerle karşılaşırsınız özeti bu şekilde. Ah ah... Keşke bize de bir Goblin çıkıp gelse de mehlül mehlül bakışsak ama nerde... Bize de Goblin'i izlemek kalıyor. İyi seyirler..






                   







                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder